Trening og sånt med Kygo

Kygo sender vel snart klage til værgudene, må da gå ann å ha skikkelig temperatur. Stakkars, vet ikke at det bare blir kaldere. Men vi kler på oss, så da får det duge!

Uansett, det var trening og utviklingen til Kygo som skulle frem nå. Det har vært litt opp og ned med fellestreninger pga helsa mi. Men nå er vi igang igjen. Vi har trent hjemme og trent litt etter jobb på fotballbana. Blir noe helt annet å dra på trening, og trene sammen med flere.

Prøver å planlegge hva vi skal trene på hver gang, hvordan han skal belønnes og ha en b plan. Jeg skal planlegge litt lenger frem i tid også, tørre å kjenne på hvor jeg ønsker at vi skal nå. For så å planlegge utifra det.

Vi kommer stadig nærmere hverandre, jeg og lille mann. Finner nye måter han liker å belønnes på, blir stadig mer kjent med hvordan han tenker, og lærer. Men vi har en lang vei igjen å gå for å kjenne hverandre 100%. Vi begynner å ha det skikkelig morsomt sammen på treninger. Alt avhenger av meg, hvor mye er jeg villig til å gi av meg selv? Og jo mer jeg gir, jo mer får jeg tilbake av Kygo. Helt fantastisk følelse!

Så, nå har vi fått et godt grunnlag i lineføring/fri ved fot. Han begynner å skjønne omvendt lokking med hånda og leke i sitt, dekk og stå. Han digger det når vi trener hopp stå og dekk fra bamse. Vi begynte på et triks, at han skulle hoppe i armene mine via beinet mitt…vel…det jeg ikke forutså var hvor morsomt dette ville være. Så jeg har fått en meget spretten staffe, som plutselig leker catch me i trening og når han belønnes. Vi trener på potetarget og løpe rundt, men han sliter litt med disse. Mulig det er pga at han må jobbe på egenhånd og bort ifra meg. Men disse øvelsene vil jo bare styrke han, og gi han en god mestringsfølelse. Ikke minst så får vi to utrolig gode verktøy i videre trening!

Vi har stoppet opp i treningen av utgangsstillingen, må komme oss videre fra lokking inn på plass. Han må finne ut at det lønner seg mest å tilby utgangsstilling. Også må vi få begynt på å trene mer på neseprøve, få Kygo til å skjønne hvilken duft han skal lete etter. Det er så mange måter å gjøre det på, og jeg har den variabelen at han plukker og tygger pinnen. Så må få en plan på det.

Plan for styrketrening legges også. Vi lærte mye på kurset til Ane, som har mamma Gaffa. Har kommet frem til at fokuset bør ligge på rygg og bakpart. Da tenker jeg at i teorien så skal han kunne gå rettere i fri ved fot, kunne vri seg lettere inn i utgangsstilling og generelt bli mere obs på kroppen sin.

Kygo gir så mye av seg selv på trening, at han finner fort sofaen og alle putene når vi kommer hjem. Da ligger han oftest med ryggen til og skal ikke forstyrres. Ellers så ligger han med fronten til. Lille store fine mannen min. Han har jo begynt å løfte på beinet når han tisser også. Først har det bare vært i hagen, men nå er det andre steder også.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s