Kygo, super hunden!

Okey, så på onsdag var vi å trent igjen på schæferhund klubben. Det var vel 2-3 uker siden sist vi var å trente sammen med de. Ellers har vi trent bare sammen med en til. Men fått utrolig god trening på å holde fokus, hos både hund og fører.
Kygo gikk sinnsykt bra. Vi var virkelig i bobla vår og bare lekte oss med øvelser og momenter. Kygo var ikke frustrert, jeg ble ikke frustrert, alt falt bare på plass. Det er slike treninger som virkelig gjør at motivasjonen for mer trening kommer!

Vi lekte oss med fri ved fot (med båndet hengende i bakken), apportering, riktig posisjon inn i utgangsstilling, dekk og bli, sitt, dekk og stå under marsj. Vi tok med litt sitt-dekk-sitt trening også, med fokus på avstand.
Jeg pushet videre også på lineføringen vår, der vi gikk over hele banen på langs med bånd i venstre hånd, så den omvendte lokkingen ble borte. Det var vanskelig å holde seg rolig og samlet da. Kygo gikk som et tog, helt fantastisk og med en super attityde som bare han klarer å boble frem.

Så i går måtte jeg få filmet en status film av lille store mannen min.
Apporten gikk ikke helt som tenkt, Kygo synes nok han er 2 meter bred når han får den i munnen og at utgangsstillingen blir ikke noe pen da. Så det må vi jobbe mer med.
Han har et sinnssykt sug ut til target. Så nå tar jeg inn stå kommando der, selvom han tilbyr stå. Også får vi jobbe med å øke avstanden. Han er ganske flink til å finne target når han er blitt forstyrret med litt andre ting etter at den er lagt ned. Men kan bli flinkere til å løpe i rett linje.
I fri ved fot så har han fått en fin posisjon, men har en tendens til å kunne gå for langt frem om han blir ivrig. Vi må trene mer på at han er rett under ryggingen, og at vi kan vende til venstre. Og sidesteg til venstre må vi trene mer på, den har han ikke helt knekt enda. Ellers er jeg kjempe fornøyd med FVF! Litt gåsehud av den egentlig.
Sitt under marsj, der har jeg ett ekstra stopp når jeg sier sitt, den må vi få bort.
Dekk under marsj, der må vi få inn litt mer power, jeg vet han har det i seg og det må frem! Da blir det knall fint.
Samme med stå under marsj, litt mer power i stoppen så er den der!

Så får dere kose dere med filmen vår. Kom gjerne med konstruktive kommentarer. Ja, og en annen ting, fokuset og konsentrasjonen hans er blitt mye bedre! Selvom han løper til den som filmer og finner ut at han skal hente apporten, så synes jeg at dette er bra.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s