Nosework kurs 3. og 4. november!

45447436_2543620182344958_4035043013481725952_o

Jeg og Kygo har vært på nosework kurs i helga! Og så gøy det var! På lørdag skulle de lære seg å bruke den lille sorte i enden av snuta si. Og få litt erfaring. De skulle finne enten godis eller en bit av en ball i bruskasser. Vi tobente skulle få se og lære hvordan hundene våre markerte. Ikke minst hvordan vi skulle belønne markeringene dems.

 

Kygo var kjempe flink til å søke, brukte nesa godt så man hørte det lang vei, og han ga ikke opp! Han gjorde nesten alt på egen hånd, og spurte omtrent aldri om hjelp. Men han klarte ikke helt å slippe de som satt rundt. De fikk seg en staffe i fanget i hver økt.

I en god kamikazestil, han må jo ikke gjøre skam på familienavnet, hoppet han oppå bruskassene og søkte godt. Ikke alltid kasser og esker stod stille, han omrokkerte en del på de i all sin iver. Når han fikk kassene sine på rekke, snudde han nesten i luften om han gikk forbi godis lukten. Utrolig moro å se han søke så konsentrert og lykkes så bra.
Søndag ble de virkelig introdusert for bjørkelukt sammen med godisen. Vi, førerne, visste ikke at det var bjørkelukt der i første søket. Kygo markerte på andre siden av kassene sine, og jeg kunne ikke skjønne hvorfor han var sånn. Trodde jo lille mannen jukset seg til belønninger. Men det kunne være pga den nye lukten.
Det gikk bedre den neste runden. Da markerte han bra, men begynte tydelig å bli sliten. Det var ingen sak for han å få blandet pappesker og bruskasser heller. Må bare passe på at man tar i en annen eske til slutt, for han gikk til den siste man hadde tatt i. Så den siste økten ble så som så. Han «kjeftet» og var ganske frustrert når han ble introdusert for en liten metallboks med bjørk og godis lukt. Hele bildet ble andreledes når det ikke lenger var bare bruskassene.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s